U Narodnoj knjižnici Vrbovec otvorena je izložba radova nastalih na likovnoj koloniji održanoj u srpnju ove godine u Centru za rehabilitaciju Stančić.

Na spomenutoj koloniji sudjelovali su umjetnici Likovno-umjetničkog društva Dugo Selo, umjetnici Likovno-umjetničkog društva Vrbovec, korisnici Centra za rehabilitaciju Stančić te ukrajinski gosti.

315524868_1189179275280866_8707467725759188920_n

– Umjetnici su predstavili sebe i svoje radove donoseći dašak umjetničke prakse koja se već tradicionalno održava na istom mjestu. Uz međusobno druženje, druženje s korisnicima i razmjenu kreativnih ideja umjetnici su uživali u ugodnom i inspirativnom ozračju. Korisnici Centra s oduševljenjem su promatrali kako nastaje dvadeset i jedno umjetničko djelo raznovrsnih stilskih izričaja. Kroz različite pristupe umjetnosti, tradicionalnim ili modernističkim stilom, tematska poveznica svakako su motivi pejzaža te mrtva priroda, izvedeni čak i u maniri tradicionalne hrvatske naive. Tijekom održavanja stvoren je bogati dodatak likovnoj zbirci koja inače i krasi zidove Centra za svakodnevnu vizualnu okrjepu osoblja i korisnika – ističe Sanja Tarandek, mag.educ.art. u predgovoru.

Ivana Kelebuh, zamjenica ravnateljice Centra za rehabilitaciju Stančić kaže kako je izložba realizirana u sklopu projekta „Tri koraka dalje“.

IMG_9603

Riječ je o dvogodišnjem projektu kojeg je Centar počeo provoditi krajem lipnja 2021. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 7.547.249,92 kuna, a partner projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec.

Glavni cilj projekta je podizanje razine kvalitete postojećih socijalnih usluga te razviti nove socijalne usluge savjetovanja i pomaganja usmjerene djeci s poremećajima u ponašanju i njihovim roditeljima.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Marko Belošević, a u izlozima knjižnice moći će se pogledati do kraja studenog.