Uoči proslave župnog blagdana Župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu toj župi se od jučer (srijeda) tijekom tri dana svake večeri održava duhovna priprema. Trodnevnicu predvoditi fra Ivan Matić Johnny, voditelj Kuće susreta Tabor, javljaju iz te ivanićgradske Župe.

U četvrtak, danas, nakon svete mise održat će se redovito tjedno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u kojem ćemo moliti za našu župu, naše obitelji i naš Ivanić-Grad. Za svaku večer trodnevnice pripremljeni su i kolači koji će se moći ponijeti kući. Dobrovoljni prilog od kolača ide za mlade naše župe i njihov odlazak u Međugorje na Mladifest.

Fra Ivan Matić svećenik je Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. Životni ga je put iz rodnog Janjeva vodio u Zagreb, gdje otkriva svoj franjevački poziv u Redu manje braće, te 1989. godine započinje svoju franjevačku formaciju. Studirao je u Asizu, gradu sv. Franje, a nakon toga, od 1995. do 2000., živi i djeluje u Zagrebu. Njegov franjevački put obilježen je evangelizacijom mladih, studenata i radničke mladeži, pripravom katekumena za sakramente, a na poseban način radom s Franjevačkom mladeži (Frama) i Franjevačkim svjetovnim redom (OFS).

Od 2000. do 2013. boravi u Rimu u generalnoj kuriji Reda manje braće, gdje je na službi generalnog asistenta za Franjevački svjetovni red i Franjevačku mladež u svijetu. Nakon povratka iz Rima, od konca svibnja 2013. pomaže fra Zvjezdanu Liniću oko vođenja duhovnih obnova na Taboru, a od početka srpnja iste godine je i službeno namješten u Kući susreta Tabor.

Trodnevnica će se održati u srijedu, četvrtak i petak (26.6. – 28.6)  prema sljedećem rasporedu:

  • 18:30 krunica
  • 19:00 sveta misa uz duhovni nagovor

prigorski.hr