Radionica o investicijskim potencijalima; Dožupan Sobota: ‘U našoj županiji na 300 hektara posluje 170 poslovnih subjekata koji zapošljavaju 4900 radnika’

27. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Radionica o investicijskim potencijalima; Dožupan Sobota: ‘U našoj županiji na 300 hektara posluje 170 poslovnih subjekata koji zapošljavaju 4900 radnika’


Radionica pod nazivom “Investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku ” održana je danas u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Koprivnica.

Namijenjena je zaposlenicima jedinica lokalne i regionalne samouprave Koprivničko-križevačke županije, odnosno svima koji rade u području investicija.

Sani Ljubunčić, načelnik sektora za investicije i poduzetničke infrastrukture u Ministarstvu gospodarstva poduzetništva i obrta kazao je kako je program radionica koncipiran za sve županije u Republici Hrvatskoj.

– Cilj programa je da svi uključeni u procese privlačenja ulaganja informiraju o novostima u zakonskoj regulativi. Osim toga, educiramo i o mogućnostima promocije u katalogu projekata investicija koje Ministarstvo tradicionalno objavljuje – kazao je.

Dodao je kako je radionica podijeljena na nekoliko dijelova kojima se obuhvaća cjelokupan proces izrade i promocije projekata i privlačenja investitora.

Darko Sobota, zamjenik Koprivničko-križevačkog župana istaknuo je kako očekuje prisustvo svih članova lokalnih uprava i samouprava, koji su zaduženi za gospodarske djelatnosti.

– U našoj županiji je 610 hektara površina pod poduzetničkim zonama. Od ukupnog broja, gotovo 502 hektara je opremljeno gospodarskom i komunalnom infrastrukturom – rekao je Sobota.

Naglasio je kako na području od gotovo 300 hektara, radi više od 170 poduzetnika koji zapošljavaju 4900 djelatnika.

– Nama je cilj na današnjoj radionici, zajedno s predstavnicima resornog Ministarstva, prenijeti mogućnosti kako bi se poduzetničke zone do kraja opremile s potrebnom infrastrukturom. Također da se na prostorima gdje nema poduzetničke djelatnosti, omogući i olakša dolazak investitora – zaključio je.

Facebook Comments