Na prostoru bjelovarskog sajma u Gudovcu jučer su održani 24. Susreti prijatelja, u organizaciji UHDDR-a BBŽ i Podružnice UHDDR Bjelovar. Riječ je o jednoj od najstarijih manifestacija u Bjelovaru.

– Prilika je to da se sjetimo svih naših pobjeda, lijepih trenutaka iz Domovinskog rata kao i naših dragih prijatelja koji su poginuli u Domovinskom ratu te da obnovimo naše zavjete da ćemo svoju domovinu i dalje izgrađivati. Zahvaljujem svima vama koji ste danas došli, a želim se zahvaliti i našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bez koje ne bi uspjeli 24 godine održavati ove susrete – rekao je predsjednik UHDDR-a BBŽ Stipe Šola.

Pokrovitelj 24. Susreta prijatelja bila je Bjelovarsko-bilogorska županija.

– Uvijek je Bjelovarsko-bilogorska županija uz branitelje i izuzetna mi je čast i zadovoljstvo vas pozdraviti i hvala što ste došli. Svi ste vi prošli svoje ratne puteve, teške sudbine i priče. Ali, nakon svega, kada se nađete u prijateljstvu sve je puno lakše. Želim vam da se danas u sportu nadmećete i družite, a prije svega da proslavite Dan državnosti – poručila je na otvorenju 24. Susreta prijatelja zamjenica župana Bojana Hribljan.

Inače, Susreti prijatelja okupili su branitelje s područja gotovo cijele Hrvatske koji su se natjecali u pikadu, beli, šahu,a u sklopu programa održana je i Mala liga viseće kuglane.

prigorski.hr