U prostorijama Grada Đurđevca održana je edukacija o javnoj nabavi za djelatnike Grada Đurđevca, gradskih ustanova, tvrtki i predstavnike udruga  o provedbi postupaka javne nabave, kako bi se time pridonijelo uspješnosti našeg grada u povlačenju EU sredstava.

Cilj edukacije bio je upoznati polaznike s pravilima javne nabave i primjenom Zakona o javnoj nabavi u sklopu projekata financiranih iz EU fondova te im dati konkretne primjere kako uspješno provesti javne nabave u sklopu svojih projekata.

Drugi dio radionice bio je posvećen provedbi javne nabave i najčešćim pogreškama u sklopu infrastrukturnih projekata, gdje su polaznici dobili niz korisnih informacija i konkretnih primjera o tome kako pravilno pripremiti dokumentaciju o nabavi i provesti sam postupak nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi, te pritom izbjeći moguće nepravilnosti tijekom provedbe postupka.

Ovo je bila i izvrsna prilika da djelatnici predavačima postave pitanja koja ih zanimaju vezana uz trenutne projekte u provedbi.