U Gospiću se ipak neće graditi kaznionica budući da je Ministarstvo pravosuđa i uprave raskinulo sporazum o realizaciji tog projekta, izvijestili su u srijedu iz gospićke Gradske uprave i na mrežnim stranicama objavili odluku Ministarstva.

Ministarstvo pravosuđa i uprave jednostrano je raskinulo sporazum o realizaciji projekta izgradnje kaznionice u Gospiću, potpisan sa Županijom ličko- senjskom i Gradom Gospićem, budući da Grad Gospić nije ispunio obavezu iz sporazuma.

U obrazloženju odluke o obustavi postupka javne nabave za izradu operativnog plana i studije izvodivosti, iz nadležnog ministarstva su istaknuli da Grad Gospić nije obavio potrebnu izmjenu prostorno-planske dokumentacije odnosno nije usvojio Plan prostornog uređenja Grada Gospića, što je, kažu, ključan preduvjet za realizaciju projekta.

“S obzirom na važnost izmjene prostorno-planske dokumentacije, koja je ključan preduvjet za realizaciju projekta, Ministarstvo jednostrano raskida Sporazum”, izvijestili su iz Ministarstva pravosuđa i uprave i napomenuli da su odluku donijeli “nakon pomnog razmatranja i dodatnih konzultacija s predstavnicima Razvojne banke Vijeća Europe”.

Procijenjena vrijednost izrade operativnog plana i studije izvodivosti radi pripreme za izgradnju kaznionice bila je 250.000 eura bez PDV-a.