Gvardijan Franjevačkog samostana i svetišta Gospe Sinjske fra Ante Čovo u subotu je priopćio da je u tom samostanu osam fratar zaraženo koronavirusom, a trojica moraju ponoviti testiranje.

“Jutros su nam stigli rezultati testiranja. U samostanu imamo osam fratara zaraženih koronavirusom i trojicu koji moraju ponoviti testiranje. Dakle, 11 fratara je u opasnosti od oboljenja,” navodi se u priopćenju što ga je potpisao gvardijan fra Čovo.
Napominje da među zaraženima, za sada samo trojica imaju blaže simptome.

Gvardijan Franjevačkog samostana i svetišta Gospe Sinjske napominje da su zbog novonastale situacije prisiljeni ukinuti neke aktivnosti, odnosno ukidaju se dežurstva ispovijedanja. Fra Čovo kaže da se vjernici mogu ispovijedati prije svetih misa, prema rasporedima misa radnim danom i nedjeljom.

Ističe da će se Sveta misa na dan Svih svetih, u nedjelju, 1. studenoga, služiti ispred crkve svetog Franje u 15 sati.

“Ako epidemiološka služba odredi da i mi koji smo negativni trebamo ići u izolaciju, bit ćete naknadno obaviješteni o aktivnostima u samostanu. U samostanu se ovo dogodilo jer smo bili pomalo neodgovorni. Molimo vas poštujte sve odluke civilne i crkvene vlasti. Zaražene fratre preporučujemo u vaše molitve”, navodi u pismu javnosti gvardijan fra Čovo.

(Hina)