Branitelji proizvođači Podravki isporučili 28.500 tona voća povrća i žitarica u dvije godine

25. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Gastro kutak Branitelji proizvođači Podravki isporučili 28.500 tona voća povrća i žitarica u dvije godine


Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved podsjetio je u četvrtak na sjednici Vlade da je u provedbi programa, u razdoblju 2018.- 2020. godina, najveći interes bio za korištenje mjere samozapošljavanja i za tu se mjeru mogla ostvariti potpora od 80 tisuća kuna.

Interes je bio veći i za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje koje su financirane iz proračuna, kao i za poduzetničku djelatnost financiranu sredstvima Europskog socijalnog fonda.

“Sveukupno je u tom razdoblju dodijeljena 541 potpora za što je utrošeno 37,1 milijun kuna, od čega 8,5 iz Europskog socijalnog fonda”, rekao je Medved.

Ministarstvo branitelja u tom je razdoblju pružilo pomoć u plasmanu na tržište proizvoda braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te branitelja proizvođača.

Kao jednu od najznačajnijih suradnja ministar je naveo onu s koprivničkom “Podravkom” koja je otkupljivala proizvode za potrebe industrijske prerade.

U razdoblju 2018.-2020. branitelji proizvođači isporučili su, naime, “Podravki” 28,5 tisuća tona voća povrća i žitarica, a ministar je istaknuo i projekt braniteljske prodavaonice “Lijepo i naše” koja je s radom počela u siječnju prošle godine u Zagrebu.

Facebook Comments