U Đurđevcu na Gradskom groblju, nedaleko od Križa života danas je svečano otkriven potpuno obnovljeni spomenik hrvatskim braniteljima.

Otkrivanju spomenika nazočili su gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, zajedno s članovima Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Đurđevac, predstavnicima 3. bojne 105. brigade Hrvatske vojske, delegacijom Policijske postaje Đurđevac te predstavnicima Udruge hrvatskih branitelja Republike Hrvatske položili su vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja na sve naše poginule i stradale branitelje.

svi sveti đurđevac (1)

Spomenik je u cijelosti obnovljen, postavljena je nova spomen ploča te je ograđen pletenim lancem. Okupljeni nisu krili svoje emocije i oduševljenje što je ovako važno spomen obilježje obnovljeno u čast i kao zahvala svima koji su dali svoje živote za obranu naše domovine.

Spomenik je obnovio Grad Đurđevac u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja RH, a uređenje je sufinanciralo Ministarstvo branitelja RH.

svi sveti đurđevac (3)

Osim toga, u povodu obilježavanja Dana Svih svetih i Dušnog dana na Gradskom groblju u Đurđevcu kod spomen obilježja Križa života predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči položili su vijenac u spomen na sve pokojne sugrađane te na sve stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

svi sveti đurđevac (6)

Također, na groblju brojni građani odrađuju zadnje pripreme i uljepšavaju grobna mjesta svojih najmilijih ususret blagdanu Svih svetih.

groblje đurđevac (2) groblje đurđevac (1) groblje đurđevac (3) svi sveti đurđevac (7) svi sveti đurđevac (1) svi sveti đurđevac (5) svi sveti đurđevac (4) svi sveti đurđevac (2)križ đurđevac