U prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac održan okrugli stol s temom Suradnja dionika u sektoru socijalnih usluga u organiziranju i pružanju socijalnih usluga uslijed kriznih situacija.

Aktivnost je to projekta Budimo ruka podrške koju provodi prijateljska udruga Maslačak iz Križevaca, a u suradnji s udrugama partnerima – Udrugom Mali princ iz Đurđevca te Udrugom OSIT iz Bjelovara.

Cilj je ovoga projekta, inače sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, doprinijeti razvoju i jačanju kapaciteta OCD-a te suradnje u lokalnoj zajednici. Okruglom su se stolu odazvali predstavnici Županije, Grada Đurđevca, Centra za socijalnu skrb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, đurđevačkih predškolskih i odgojno-obrazovnih institucija, Savjeta mladih i Gradskog društva za osobe s invaliditetom.

Uvodnu je riječ imala predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan koja je pozdravila okupljene te se osvrnula na dosadašnju odličnu suradnju Udruge sa svim nazočnim predstavnicima institucija. Raspravu je moderirala Ana Ivančan iz Križevaca usmjeravajući nazočne na razvoj novih ideja poboljšanja suradnje u sektoru socijalnih usluga.