U Đurđevcu niče nova poduzetnička zona od 23 hektara vrijedna gotovo 11 milijuna kuna // Lacković: Ova poduzetnička zona ima kapacitet primiti ozbiljne investicije

13. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Đurđevcu niče nova poduzetnička zona od 23 hektara vrijedna gotovo 11 milijuna kuna // Lacković: Ova poduzetnička zona ima kapacitet primiti ozbiljne investicije


Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca i Krešimir Habijanec, direktor Bistre potpisali su danas u prostorijama Muzeja Grada Đurđevca Ugovor o izvođenju radova na projektu „Razvoj infrastrukture poslovne zone A-sjever“.

Ukupna vrijednost ugovora je10,8 milijuna kuna od kojih Europska unija sufinancira oko 8,9 milijuna kuna. Projekt bi trebao biti završen do 1. siječnja 2021. godine.

Projekt uključuje izgradnju Sabirne prometnice u zoni A sjever, te četvrtu fazu izgradnje Istočne obilaznice. Izgradnjom sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

Cilj ovog projekta je razvoj infrastrukture poduzetničke zone A sjever, te njena aktivacija kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta na području Grada Đurđevca.

Hrvoje Janči istaknuo je kako svega 50-ak jedinica lokalne samouprave potpisalo ovakve ugovore za izgradnju poduzetničkih zona u cijeloj Hrvatskoj.

– Također je i 50-ak JLS uspješno prijavilo projekte izgradnje poduzetničkog inkubatora. Grad Đurđevac jedan je od svega pet jedinica lokalne samouprave koje imaju uspješan prijavljen inkubator i poduzetničku zonu – pohvalio se Janči.

Dodao je kako će ove dvije investicije od 20 milijuna kuna značajno unaprijediti poduzetničku sliku grada.

– Kroz 180 dana imat ćemo spremnih 23 hektara u komadu poduzetničke zonu za nove investitore. Ovaj projekt se priprema jako dugo. S ovim europskim sredstvima su potpuno opravdane sve one investicije koje su prethodile ovom potpisivanju ugovora – istaknuo je Janči.

Krešimir Habijanec rekao je kako je iznimno zadovoljan što su upravo oni uspjeli dobiti ovaj posao.

-Nastavit ćemo jedan kontinuitet poslova, s obzirom na to da smo uspješno izgradili Poduzetnički inkubator te radimo na energetskoj obnovi zgrade policijske uprave – istaknuo je Habijanec.

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca istaknuo je kako će ovo biti prva poduzetnička zona koja će biti spremna prihvatiti ozbiljnije investitore.

– Poduzetničke zone koje smo imali do sada nisu kapacitetom, opremljenošču ni veličinom bile dorasle nekoj ozbiljnijoj investiciji kakvu mi želimo u našem gradu. Ono što je bitno je to da je izvođač radova naša domača tvrtka Bistra te da će poduzetnici s ovoga kraja i u razvoju ovog projekta stvarati dodanu vrijednost – istaknuo je Lacković.

Naglasio je kako se ova zona nalazi uz državnu cestu D2 te kako je Đurđevac sjecište puteva što je odlična lokacija za poduzetničku zonu.

– Lokacijski je odlična i zbog toga što se brza cesta svakim danom sve bliže primiče Bjelovaru, a postoji i trasa ucrtana u planovima za brzu cestu Đurđevac-Bjelovar. Prometna povezanost te sve one mjere koje daje Đurđevac preduvjeti su za investitore i investicije – dodao je Lacković.

Kazao je kako bih htio da prioritet imaju oni investitori koji već djeluju na području Đurđevca.

– Vjerujemo da ćemo dobiti kvalitetne investitore. Htio bih vidjeti da i Podravka kada će raditi nove proizvodne pogone, jedan dio pogona napravi i kod nas. Imamo značajne resurse, koji su zalog za popunjenost zone i veći broj zaposlenih, a samim time i rast broja stanovnika – zaključio je Lacković.

Facebook Comments