Uz ostale točke na dnevnom redu, đurđevački gradski vijećnici jednoglasno su prihvatili i novi Statut te Pravilnik o radu Dječjeg vrtića Maslačak koji su usklađeni s novim zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković uvodno je pojasnio, od sada u Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac postoji mogućnost zapošljavanja učitelja razredne nastave i zapošljavanje pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju, što je vrlo pozitivna i pohvalna stvar.

Prema novim odredbama, a u skladu s potrebama djece s teškoćama, u vrtiću može raditi i treći odgajatelj tj. jedan pomoćnik za djecu s teškoćama u razvoju ili pak stručni komunikacijski posrednik koji će zasigurno olakšati rad odgojiteljicama u grupama koje polaze djeca s teškoćama, ali i osigurati lakše praćenje dnevnih aktivnosti djeci s teškoćama

-Želimo svim našim najmlađim sugrađanima omogućiti najviši standard i najbolju uslugu prilagođenu potrebama svakog djeteta jer su oni budućnost ovoga grada – zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči.