Nakon 40 godina od njegove prve izdane zbirke pjesma i 10 godina nakon posljednje, u Gradskoj je knjižnici predstavljena nova knjiga đurđevačkog gimnazijskog profesora, pjesnika, esperantista i ekologa Zdravka Seleša. Riječ je o zbirci pjesama pod nazivom Možda, usprkos svemu, knjizi koja je 2023. godine dobila Nagradu Ivan Trnski.

Ovom poetskom zbirkom, kojom se autor, nakon nekoliko proznih djela, vratio ponovo počecima i poeziji, kako je to ocijenila prezentatorica i autorica pogovora prof. Mihaela Cik,  Gradska knjižnica Đurđevac se u suradnji s Podravsko-prigorskim ogrankom Društva hrvatskih književnika ove godine uključila u obilježavanje 14. dana Ivana Trnskog.

U knjizi se prof, Seleš odlučio za poetsku obradu „malih riječi“, a za prezentaciju knjige u Gradskoj knjižnici za svoje bivše učenice. Uvodno je autora i publiku pozdravila Bernarda Ferderber, glavna prezentarorica bila je Mihaela Cik, naslovnicu knjige likovno je odradila Laura Lončar, a pjesme iz njegove najnovije knjige “Možda, usprkos svemu“, čitale su njegove sadašnje učenice  Anamarija Barberic i Lana Stružan.