Prema prvim neslužbenim informacijama u Dubrovniku je u četvrtak ujutro razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u suradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene skupine drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području.

Uz uhićenja nekoliko pripadnika skupine koja navodno broji desetak članova u četvrtak ujutro policija je pretražila više kafića, stanova pa čak i jedan brod. Paralelno s akcijom na dubrovačkom području policija otkriva narko lanac i u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Dubrovačka policija službeno je potvrdila tek da u sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima provodi uhićenja. “Akcija se provodi za kaznena djela u nadležnosti Uskoka”, kratko je u telefonskoj izjavi potvrdila zamjenica glasnogovornice dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Na cestovnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s “dugim cijevima”, a prema pisanju medija duge cijevi uočene su i na ulicama nekih gradova susjednih država.

Neslužebno se doznaje da je riječ o nastavku policijske akcije Gladius u kojoj je ranije uhićeno više od 50 osoba iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije, zbog krijumčarenja prvenstveno marihuane koje je u ‘prvom valu’ 2013. zaplijenjeno gotovo 400 kilograma.

(Hina)

fah