U Društveno kulturnome centru održana radionica KUD-a Prigorec “Usvajanje novih metoda istraživanja folklorne baštine”

31. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Društveno kulturnome centru održana radionica KUD-a Prigorec “Usvajanje novih metoda istraživanja folklorne baštine”


Goran Knežević, poznati zagrebački producent na području primjene hrvatskih folklornih tradicija, održao je 28. svibnja u prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu, radionicu na temu „Metodologije istraživanja arhivske građe“.

WhatsApp Image 2021-05-31 at 13.06.04 (1)

Članovi KUD-a Prigorec koji se godinama bave istraživanjem folklornih pjesama, plesova i običaja na području Općine Sveti Petar Orehovec, imali su prilike čuti od cijenjenog etnologa i folklorista, s dugogodišnjim iskustvom, koje strategije i metode istraživanja upotrijebiti, kako tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno, ne bi bila zaboravljena. Radionici su, osim članova KUD-a, prisustvovali i drugi zainteresirani sudionici, koji su usvojili znanje o načinima istraživanja arhaične folklorne baštine, a koji se u konačnici mogu iskoristiti u svrhu stvaranja strategije razvoja ruralnog područja

WhatsApp Image 2021-05-31 at 13.06.04

Radionica je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana – Marija Petric Vlah, a koordinatorica Barbara Vugrinec.

 

WhatsApp Image 2021-05-31 at 13.06.04 (1)

Ova radionica, kao i sve ostale radionice KUD-a Prigorec, koje će se održati u sklopu ciklusa radionica „Očuvanje kulturnog blaga“, u potpunosti su besplatne i otvorene za zainteresiranu javnost.

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.

Facebook Comments