Likovna udruga Prigorje art ” poziva sve zainteresirane da se priključe u kreativnu avanturu dizajna i tiska na platnene torbe u Društveno kulturnom centru „Kuća ideja-prostor zajedništva“ i dizajnirate platnenu torbu za shopping po vlastitoj želji.

Na radionici „Ooo!tisak“ popričat ćemo o ekologiji i održivosti, a na power point prezentaciji pogledati primjere dobrog dizajna. Polaznici radionice osmislit će vlastiti motiv kojeg prvo crtaju na papiru, a zatim prenose na matricu. Za sve zaljubljenike etno motiva, bit će mogućnosti da platnenu torbu ukrase poznatim „orehovečkim vezom“, koji je stoljećima krasio narodne nošnje ljudi, koji su živjeli na području današnje Općine Sveti Petar Orehovec – poručili su.V

Vrijeme održavanje je 22. veljače s početkom u 19 sati na adresi Sveti Petar Orehovec 133, a za radionicu se možete predbilježiti na e-mail adresu [email protected] najkasnije do utorka, 22. veljače, do 12.00 sati. Radionica je u potpunosti besplatna te će se održavati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Voditeljica radionice bit će profesorica likovne kulture Petra Ladović.

Radionica “Ooo!tisak“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“, a čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec.

Ovim putem KUD „Prigorec“ upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje sedme i osme od predviđenih deset radionica Likovne udruge Prigorje Art, unutar ciklusa radionica o tehnici naivnog slikanja te upoznavanja s osnovama slikanja uljem na staklu. Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.