U Daruvaru je ove subote predstavljen kandidat za zamjenika županice iz reda srpske nacionalne manjine, član Domovinskog pokreta, Dragiša Žutinić, obrtnik iz Gorenjeg Daruvara.

Žutinić je istaknuo u svom obraćaju „Biti ću predstavnik svih manjina u županiji, zapravo svi imamo iste probleme bez obzira na nacionalnost. To je odlazak mladih, zapošljavanje, demografske mjere“.

Kandidat za gradonačelnika grada Daruvara je Željko Kudeljka i predsjednik ogranka Domovinkog pokreta grada Daruvara te privatni poduzetnik u IT sektoru. Kandidat za nje njegovog zamjenika je Željko Ament, tajnik Ogranka Domovinskog pokreta grada Daruvara, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske i hrvatski branitelj.

Kudeljka je uz slogan „Daruvar za sve“ posebno istaknuo najvažnije elemente svog izbornog programa. „Fokus moga rada i rada Domovinskog pokreta grada Daruvara u iduće četiri godine je ponovno pokretanje projekta uz podršku EU, izgradnje naše rute brze ceste D5 s četiri trake, smanjiti i do kraja mandata i ukinuti prireze u gradu Daruvaru, udvostručiti naknade za novoređenu djecu, smanjiti cijenu vrtića za najmanje 10 post, osigurati sredstva i prostor za Učenički dom u Daruvaru te besplatnu onlione edukaciju mladih za maturu.

– Prvi projekt iz EU fondova sufinancirati u cijelosti poduzetnicima grada i OPG-vima te ostale projekte sa 50% popusta, poticati i sufinancirati udruge mladih te sportske organizacije i naravno poticati građane za učlanjenje u iste. Grad Daruvar će sufinancirati kamate za kredite poljoprivrednicima prilikom kupnju zemlje i strojeva te sufinancirati kamatu za obnovu krovišta i pročelja višestambenih zgrada koristeći raspoloživa sredstva iz fondova EU“- zaključo je Kudeljka

Kandidat za načelnika Općine Dežanovac Marko Đukić predstavio je svoju kandidaturu u Daruvaru.

„Jedna od glavih gospodarskih grana u RH je poljoprivreda koja je na teškim nogama, a iznimno teško žive mali i srednji poduzetnici. Ja osobno sam svjedok kako mali poljopriprednici ne mogu opstati te rasprodaju svoje blago, strojeve i zemljišta. I to se mora promjeniti. Općina Dežanovac će sa mnom na čelui sufinancirati projekate za EU fondove kako OPG-ovima tako i ostalim obrtnicima i poduzetnicima. Sufinancirat ćemo kamate poljoprivrednicima za kupnju strojeva ili zemlje, a mladima za kupnju nekretnice ili gradilišta te ćemo imati veću kontrolu i uvid u davanje zemlje u zakup. Natječaji će biti transparentni, poticat ćemo rad udruga mladih i sportskih organizacija. Revitalizarat ćemo komunalnu infrastruktur na području cijele općine i osigurati bolju prometnu povezanost.“- istaknuo je na kraju Đukić.

Podršku kandidaturi navednih kandidata svojom nazočnošću dali su saborski zastupnik i kandidat Domovinskog pokreta za župana Virovitičko-podravske županije Danijel Spajić, kandidatkinja Domovinskog pokreta za županicu Bjelovarsko- bilogosrke županije Dubravka Dragašević te kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika grada Bjelovara Dražen Medved.