U četvrtak u Križevcima recital Kristine Vartušek

20. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci U četvrtak u Križevcima recital Kristine Vartušek

Kristina Vartušek


U četvrtak s početkom u 18 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige Križevci održat će se recitala Kristine Vartušek, laureatkinje na prošlogodišnjem Sounusu u Križevcima.

Na programu će se naći djela od Bacha, Beethovena, Rahmanjinova, Chopina, Skendera i Schumanna, a ulazak je slobodan.

Program:

J. S. Bach: Engleska suita br. 2, BWV 807
Allemande
Courante
Sarabande
Bourrée

L. van Beethoven: Sonata u c-molu, op. 13, “Patetična”
I. Grave-Allegro di molto e con brio
II. Adagio cantabile
III. Rondo-Allegro

Pauza

I.Skender: Pet etida za klavir
Etida br. 3

S. Rahmanjinov: Etida-slika u C-duru, op. 33, br. 2

F. Chopin: Etida u F-duru, op. 10, br. 8

R. Schumann: Fantasiestücke op. 12
I. Des Abends
II. Aufschwung

Kristina Vartušek rođena je 6. veljače 2005. u Zagrebu. Klavir je počela učiti s osam godina u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u klasi prof. mentorice Ane Pavline. Učenica je drugog razreda srednje glazbene škole. Osvojila je brojne nagrade, među kojima se ističu: 1. mjesto na državnom natjecanju komornih sastava u disciplini glasovirski duo (šk. god. 2017./2018.), 1. nagrada na državnom natjecanju u disciplini glasovir (šk. god. 2018./2019.), 1. nagrada na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Srbiji (2018.g.) te mnoge druge.

Na međunarodnom natjecanju Sonus u Križevcima 2017.g. osvojila je 1. nagradu, a dvije godine kasnije na istom je natjecanju osvojila 1. mjesto i bila laureat. Pohađala je brojne seminare kod uglednih profesora kao što su: Srđan Filip Čaldarović, Đorđe Stanetti, Danijel Detoni, Ida Gamulin te Ruben Dalibaltayan. Dobitnica je Oskara znanja kojeg Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje svim učenicima za osvojena 1. mjesta na državnim natjecanjima te je dobitnica nagrade “Profesor Baltazar” koju grad Zagreb dodjeljuje učenicima za prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

Također, dobitnica je nekoliko Nagrada Mire Sakač koju Glazbena škola Vatroslava Lisinskog dodjeljuje svojim najuspješnijim učenicima te nastupa na svim javnim koncertima škole.