U četvrtak tribina i predstavljanje knjige dr. sc. Tomislava Bogdanovića “Križevci u Prvom svjetskom ratu”

27. ožujka 2019. Autor: prigorski.hr Križevci U četvrtak tribina i predstavljanje knjige dr. sc. Tomislava Bogdanovića “Križevci u Prvom svjetskom ratu”

foto: https://www.c-shock.org/2019/


Kakve su bile društvene i gospodarske prilike Križevaca za vrijeme Prvoga svjetskog rata, dok se grad nalazio u ugarskom dijelu Austro-Ugarske Monarhije u sklopu Bjelovarsko-križevačke županije, saznajte na promociji knjige križevačkog profesora povijesti, nastale na temelju doktorske disertacije.

Iako u Križevcima nije bilo neposrednih ratnih zbivanja, kako se mala lokalna zajednica nosila s nedaćama globalnog ratnog vihora i što je izgubila u ratu i nakon rata, saznajte i od dvije ugledne gošće, prof. dr. sc. Mire Kolar-Dimitrijević i prof. dr. sc. Zlate Živaković-Kerže, u četvrtak, 28. ožujka u 19.30 u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci.

Uvodničar je akademik Franjo Tomić, voditelj Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, a moderator dr. sc. Ivan Peklić.

Ulazak je slobodan.

prigorski.hr

Facebook Comments