U Varaždinu je na Trgu kralja Tomislava lampionima ispisano ime grada Vukovara u čast i sjećanje na sve žrtve preminule u herojskom gradu 1991. godine. U sjećanje na sve žrtve Vukovara i Škarbnje pjesmu „Stoji grad“ Hrvoja Hegedušića izvela je Vida Huzjak, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Varaždina, dok je župnik Župe svetog Nikole, prečasni Stjepan Najman predvodio molitvu za sve poginule, nestale i ranjene.

Ovime je dan uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje odana počast poginulim braniteljima, kao i svim nedužnim poginulim civilima.

– Žitelji Varaždina i cijele Varaždinske županije moraju biti itekako ponosni, jer smo u Domovinskom ratu dali veliki doprinos oslobađanju cijele domovine, istaknula je Nadica Dreven Budinski, saborska zastupnica, izaslanica župana Anđelka Stričaka.

– Obaveza svih nas je, ne samo ovih 30 godina, nego i svih sljedećih godina govoriti o žrtvama kako nikada ne bili zaboravljeni, a posebno ne smijemo šutjeti o nestalima tako dugo dok se neće znati sudbina posljednjega od njih – rekla je Nadica Dreven Budinski.

Vukovar je braneći cijelu Hrvatsku položio velike žrtve, naveo je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. – Odlučnost, nadahnuće, ustrajnost i domoljublje vrline su koje su krasile branitelje Vukovara, ali i vrline koje nam trebaju i danas kako bi gradili zemlju za koju su oni tada dali svoje živote – rekao je Bosilj.