U Caritasovoj kući za starije i nemoćne osobe ‘Sv. Kamilo de Lellis’ svoje utočište našlo i 15 časnih sestara reda „Naše Gospe“

1. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Vjera U Caritasovoj kući za starije i nemoćne osobe ‘Sv. Kamilo de Lellis’ svoje utočište našlo i 15 časnih sestara reda „Naše Gospe“


U Caritasovoj kući za starije i nemoćne osobe „ Sv. Kamilo de Lellis „ koja je otvorena u Vrbovcu 1999. danas živi 114 korisnika. Nakon potresa u Zagrebu ovdje je svoje utočište našlo i 15 časnih sestara reda „Naše Gospe“ iz Remeta čija je kuća stradala.

O štićenicima skrbi 62 zdravstvena i  tehnička djelatnika u tri smjene. Vlč. Stjepan Soviček ravnatelj Caritasove Kuće za starije i nemoćne  osobe „ Sv. Kamilo de Lellis“  ističe kako su ih snašle dvije nevolje.

– Riječ je o koronavirusu i potresu u Zagrebu. Kao vjernici prihvaćamo ovo korizmeno pročišćenje gdje nas mjere i odredbe Nacionalnog stožera civilne zaštite „prisiljavaju“  da više pazimo na sebe i svoje bližnje – rekao je.

Kao vjernicima nedostaje nam sveta misa – euharistija, no u duhu smo prisutni s papom, biskupima i svećenicima kod oltara gdje smo u duhovnom zajedništvu sa svojim narodom. I ovdje se provode mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite kad je riječ o sprejčavanju širenja koronavirusa. Kuća je u karanteni, a to znači da su zabranjene posjete korisnicima, a kontakti se ostvaruju isključivo telefonski .

Korisnici se pridržavaju propisanih mjera u svakonevnom ophođenju. Realizira se što manje socijalnih kontakata, pazi se da razdaljina bude najmanje metar – dva u međusobnom komuniciranju, medicinsko osoblje (sestre i tehničari), njegovateljice, fizioterapeuti i drugi imaju zaštitne maske, a posebno se pazi na osobnu higijenu  pranje ruku).

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments