Bogat program “Adventa u gradu Zrinskih”, koji počinje 26. studenog i traje do 24. prosinca, najavljen je u četvrtak u Čakovcu gdje su pripreme već počele ukrašavanjem jelke u središtu grada.

Gradonačelnica Čakovca i predsjednica gradske Turističke zajednice, Ljerka Cividini rekla je kako je ovogodišnji Advent u odnosu na lani znatno proširen i obogaćen novim sadržajima.

„Blagu prednost u programu namijenili smo opet djeci i mladima pa se tako nakon nekoliko godina u središte Čakovca vraća klizalište. U skladu s drugačijim pozicioniranjem Čakovca na turističkoj karti Hrvatske, novost je čakovečka Gastro ruta kojoj je cilj promovirati i približiti, kako našim građanima tako i posjetiteljima našu gastronomsku ponudu”, pojasnila je Cividini.

Novina je ured Djeda Božićnjaka u starom pasažu u centru grada gdje će se Djed svake subote  fotografirati s djecom koja će mu moći donijeti svoje stare igračke za djecu u potrebi.

Direktor Turističke zajednice grada Čakovca, Filip Horvat napomenuo je kako im je želja bila u sva događanja što više uključiti lokalnu zajednicu.

„U centru grada ćemo haustor broj 4 u Ulici kralja Tomislava pretvoriti u galeriju digitalnih umjetnina gdje ćemo koristiti stare neupotrebljive televizore za radove lokalnih udruga koji su na zavidnoj razini u RH i diljem Europe. Galerija će biti dostupna 24 sata na dan”, rekao je Horvat.

Dodao je kako će posjetiteljima posebno zanimljiv biti novi turistički proizvod, Gastro ruta u koju će biti uključena većina gradskih ugostitelja na kojoj će se putem QR kodova sakupljati bodovi i svaki tjedan dodjeljivati nagrade.

U suradnji s Muzejem Međimurja Čakovec, prvi puta će se prikazati autohtona međimurska bajka. „Izgrađena je skulptura koja će biti postavljena u centru grada gdje započinje ta priča, a da bi došli do kraja sljedeći te točke dolazite do dvorca pročitati priču do kraja”, dodao je.

Za ovogodišnji vizualni identitet čakovečkog Adventa zaslužna je Ema Kovačić, učenica 3.razreda Graditeljske škole.

Adventski program završava na Badnjak, no blagdanski ugođaj u Čakovcu ostat će i poslije, a na klizalištu će tijekom zimskih praznika biti organizirana škola klizanja, dok je za Novu godinu uz vatromet previđen glazbeni program.