Dijete, koje je u subotu teško ozlijeđeno u sudaru dvaju osobnih vozila kod tunela Učka, umrlo je u bolnici, unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, izvijestili su uz nedjelju iz Policijske uprave primorsko-goranske.

U sudaru dvaju osobnih vozila, koji se dogodio u subotu oko 4 sata ujutro na autocesti u blizini tunela Učka, poginuo je 37-godišnji vozač osobnog vozila, državljanin Njemačke, a šestero njemačkih državljana je ozlijeđeno. Zbog zadobivenih ozljeda u riječku je bolnicu prevezeno dijete i dvoje putnika iz vozila stradalog vozača te 25-godišnji vozač i dva putnika iz drugog osobnog vozila.

Iz PU primorsko-goranske danas navode da je dvoje putnika iz vozila kojim je upravljao stradali vozač teško ozlijeđeno, dok su vozač i putnici iz drugog osobnog vozila lakše ozlijeđeni.

Policija je izvijestila u subotu nakon očevida da se, prema dosad utvrđenom, poginuli vozač osobnog vozila njemačkih registracijskih oznaka nepropisno kretao iz smjera Pule u smjeru Matulja, kolničkim trakom namijenjenim za promet vozila iz suprotnog smjera te je došlo do sudara s osobnim vozilom, također njemačkih registracijskih oznaka, koje se propisno kretalo u smjeru Pule.