[FOTO] U Bjelovaru pri kraju prva faza izgradnje nove bolnice: ‘U travnju se očekuje već početak betoniranja temeljene ploče’

28. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] U Bjelovaru pri kraju prva faza izgradnje nove bolnice: ‘U travnju se očekuje već početak betoniranja temeljene ploče’


Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sudjelovao je na redovnoj Koordinaciji koju čine izvođač radova, nadzor, projektant, voditelj projekta te predstavnici Opće bolnice Bjelovar i same Županije, a vezanoj uz gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar koja je u tijeku.

Radovi na gradilištu nove zgrade bolnice krenuli su prije mjesec i pol dana i idu zacrtanim tijekom kaže Mladen Hermanović glavni inženjer gradilišta.

– Radovi su odmakli u dijelu u kojem su predviđeni u našem termin planu vezanim uz ugovor. Izvršili smo uklanjanje postojećih objekata. U fazi je još zaštita građevinske jame na način pilotiranja i otpočeli su radovi na iskopu glavne jame, odnosno glavnog objekta bolnice. Rješavamo probleme koji se javljaju, ništa neuobičajeno u zemlji se izvode izmještanja i sve ostalo i to se radi paralelno. Izmještaju se komunikacije između starog i novog dijela bolnice i s time da u četvrtom mjesecu se očekuje već početak betoniranja temeljene ploče – istaknuo je Hermanović.

Gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar najveći je i najvrijedniji objekt trenutno u zdravstvu koji je krenuo u izgradnju u Republici Hrvatskoj, a nova bolnica prostirat će se na gotovo 19 tisuća četvornih metara.

Izgradnjom nove zgrade Opće bolnice Bjleovar bjelovarska bolnica postat će mjesto pružanja zdravstvene zaštite u novom modernom objektu 21. stoljeća za razliku od sada gdje se ona pruža u zgradama koje su građene u 18., 19. i 20. stoljeću.

– Gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar jedna je od najvećih projekata u Hrvatskoj u visokogradnji. Jasno je da praćenje istoga je ključno da se projekt napravi kvalitetno i u okviru ugovora koji je potpisan. Ono što me veseli da problemi koji i nastaju se i rješavaju – rekao je župan Bajs.

Dodao je da projekt ide kako bi i očekivali i te kako ga veseli da su prvi radovi već završeni oni pripremni i da uskoro kreće onaj drugi dio etape, a to su – betoniranje, dizanje etaža i sve što se iza toga skriva.

– Objekt je to kao što se sada vidi jedan od najvećih objekata u gradnji u Hrvatskoj koji bi trebao preporoditi našu bolnicu i zdravstvo posebice u sekundarnom dijelu i omogućiti standard 21. stoljeća – istaknuo je.

Nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućit će objedinjenje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zašititu ostvaruju u bjelovarskoj Općoj bolnici. Ne treba ni posebno isticati što će to sve značiti za zaposlenike bjelovarske bolnice koji će imati mogućnost rada u novoj bolnici modernog tipa prilagođenoj standardu 21. stoljeća.

Facebook Comments