U Bjelovaru je počela konstrukcijska obnova zgrade na Trgu hrvatskih branitelja vrijedna 826 tisuća eura iz EU Fonda solidarnosti, a nakon obnove, zgrada će biti na raspolaganju Tehnološkom parku i za urede.

Konstrukcijska obnova treba biti dovršena do kraja lipnja, potom slijedi i cjelovita obnova, a krajnji rezultat je oko 1 100 četvornih metara neto površine na tri etaže, uključujući i potkrovlje, rečeno je na konferenciji za novinare u četvrtak.

Taj će novi prostor, najavio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, u budućnosti biti na raspolaganju tvrtki Tehnološki park koja je u zajedničkom vlasništvu Grada Bjelovara i Veleučilišta u Bjelovaru, ponajviše kao uredski prostor kojega u Bjelovaru poprilično nedostaje.

„U tijeku je projektiranje zgrade male knjižnice i vjerujemo da će i ta zgrada krenuti u konstrukcijsku obnovu. Vjerujemo da neće biti problema s rokovima jer je tu riječ o 300-tinjak četvornih metara prostora. To je ujedno i zadnja zgrada koju namjeravamo obnoviti na taj način”, dodao je Hrebak.

Radove za konstrukcijsku obnovu zgrade na Trgu hrvatskih branitelja na javnoj je nabavi dobila zajednica ponuditelja Tom gradnja i DS gradnja.

Prema riječima izvođača radova, na gradilištu će biti između 20 i 30 radnika, ovisno o tome u kojoj su fazi radovi, a vremenski rok za dovršetak radova do kraja lipnja može se dostići.