U Bjelovaru je u četvrtak počela izgradnja novog dječjeg vrtića vrijednog 2,4 milijuna eura, koji bi trebao biti dovršen u roku dvije godine, a gradonačelnik Dario Hrebak kaže da su dobili sredstva za izgradnju još dva vrtića.

Projekt vrijedan 2,4 milijuna eura u 25-postotnom iznosu financirat će se iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, dok će preostali iznos pokriti Grad Bjelovar putem kreditnog zaduženja.

Vrtić koji će obuhvatiti dvije jasličke i vrtićke grupe trebao bi biti dovršen u roku od manje od dvije godine, a Grad Bjelovar planira izgradnju još dva vrtića, za što je odobrena financijska potpora.

“Dobili smo odobrenje za izgradnju još dva vrtića, uz financijsku potporu od 229.000 eura za projekte u Ulici Andrije Mohorovičića i 324.000 eura za rekonstrukciju i dogradnju jaslica u Frankopanskoj ulici”, rekao je Hrebak.

Cilj je dovršiti radove na sva tri vrtića u sljedeće dvije godine, iako će to značiti da će još jedna generacija djece biti na listi čekanja, na kojoj je trenutno 190 djece.

Izgradnja vrtića je među prioritetima gradske uprave, ističe Hrebak, pri čemu su cijene vrtića u Bjelovaru od 80 eura po djetetu niske u usporedbi s drugim gradovima.