U Bjelovaru otkazana sva javna okupljanja; nema odlazaka u kazalište, muzej, igraonice niti književne večeri

14. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Bjelovaru otkazana sva javna okupljanja; nema odlazaka u kazalište, muzej, igraonice niti književne večeri


Zbog situacije vezane uz koronavirus održana je hitna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara. Dogovoreno je otkazivanje svih javnih okupljanja, zatvaranje za javnost Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar, Bjelovarskoga kazališta, Gradskoga muzeja Bjelovar, dječje igraonice pri Knjižnici, obilazak Bibliobusa, književne večeri.

Također, za javnost će na najmanje dva tjedna biti zatvoreni svi sportski objekti. Prostori mjesnih domova za bilo kakva okupljanja, nevažno o broju sudionika, neće se koristiti. Smanjit će se rad djelatnika Gradske uprave i poduzeća u vlasništvu Grada. Građani koji trebaju obaviti poslove u Gradskoj upravi.

– Mole se da informacije traže putem telefona ili e-maila, da ne dolaze kako bi smanjili kontakte i mogućnost širenja zaraze – poručili su iz Gradske uprave.

U sljedeća dva tjedna, pa do nove odluke Vlade Republike Hrvatske, neće raditi ni vrtići, škole i Veleučilište. Omogućena će biti dežurstva u vrtićima i to samo za one roditelje koji nikako ne mogu ne neki drugi način organizirati čuvanje svoje djece. U školama će također biti omogućen prihvat učenika razredne nastave od 1.-4. razreda, koji ne mogu sami ostati kod kuće.

Facebook Comments