U povodu 32. godišnjice pogibije Anđelka Višića, prvog liječnika koji je izgubio život u Domovinskom ratu, članovi njegove obitelji, prijatelji, branitelji i dužnosnici odali su mu u ponedjeljak počast na groblju svetoga Andrije.

Anđelko Višić poginuo je u neprijateljskoj zasjedi u Bastajskim Brđanima 13. studenoga 1991., kamo je došao sa sanitetskim vozilom kako bi pomogao ranjenim braniteljima iz Bjelovara i Grubišnog Polja. U njegovu čast Opća bolnica Bjelovar nosi njegovo ime.

Svijeće i vijence položili su prijatelji i obitelj, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, grada Bjelovara i braniteljske udruge.

“Danas odajemo počast doktoru Anđelku Višiću, koji je obavljajući humanu dužnost liječnika na ratištu prije 32 godine za Hrvatsku dao ono najdragocjenije, svoj život. Kolega Višić položio je život za svoju Domovinu koju je neizmjerno volio, svoju djecu i sve nas. Vrijednost njegove žrtve je konačno ovjekovječena pa danas naša bolnica s ponosom nosi njegovo ime”, istaknula je Sanela Grbaš Bratković, ravnateljica Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić”.