Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci je u suradnji sa Komunalnim poduzećem Križevci organizirala treću akciju sakupljanja plastičnih čepova koja je trajala od 15. rujna 2020. do 15. ožujka 2021. godine. Akcija je završila odvozom čepova u Osijek na recikliranje.

udruga maslacak cepovi03

U akciju sakupljanja plastičnih čepova uključila se lokalna, ali i šira zajednica. Čepovi su se sakupljali u gradskim osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima, područnim školama, Učeničkom domu, građani su ih sakupljali kod kuća i na radnom mjestu. U akciju su se aktivno uključile i osobe s intelektualnim teškoćama koje su sudjelovale u sakupljanju te prijevozu čepova na reciklažno dvorište u Cubinec.

burst

Čepovi su stizali i iz drugih gradova Lijepe naše iz škola, dječjih vrtića, učeničkih domova, udruga i od građana. U ovoj akciji je sakupljeno 1600 kilograma plastičnih čepova čime su svi koji su se uključili učinili dobro djelo i pridonijeli zaštiti okoliša.

udruga maslacak cepovi02

-Sredstva dobivena otkupom čepova biti će namijenjena za proširenje i uređenje novog prostora kod kuće u Gundulićevoj ulici. Prostor će biti namijenjen za aktivnosti poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama, ali i za neke nove projekte i programe koji će uključivati rehabilitaciju članova. Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj akciji te na taj način podržali rad Udruge.-poručila je Tamara Premuš, predsjednica Udruge Maslačak.