Tvrtka Telemach Hrvatska donirala dron DVD-u Legrad

30. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Tvrtka Telemach Hrvatska donirala dron DVD-u Legrad


Tvrtka Telemach Hrvatska donirala je dron DVD-u Legrad. Svečana primopredaja drona i mobilnog telefona održana je u četvrtak u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Legrad. Dron i mobilni telefon zapovjedniku VZO Legrad Darku Piškoru uručila je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja Telemach Hrvatska.

Naime, DVD Legrad je jedna od 10 vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima je Telemach Hrvatska donirao dron i mobilni telefon tijekom prošlogodišnjeg javnog natječaja za dodjelu donacija pod nazivom DRONacija. Na natječaj se prijavilo 137 vatrogasnih postrojbi iz cijele Hrvatske a DVD Legrad je po ostvarenim bodovima bio na samom vrhu.

Praktičnu edukaciju članova Društva o ispravnom i učinkovitom upravljanju dronom, kako bi isti upotrebljavali na najučinkovitiji način i bez oštećenja održali su djelatnici tvrtke Geomatika Smolčak.

9_Legrad_dron

Svečanoj primopredaji, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, pored gospođe Marijane Grubešić i zapovjednika Darka Piškora, nazočili su načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, predsjednik VZO Legrad Vladimir Piškor, zapovjednik DVD-a Legrad Josip Kefelja i nekolicina članova Društva.

Zahvaljujemo se Telemachu Hrvatska na ovoj vrijednoj donaciji. Donirani dron pomoći će u daljnjoj modernizaciji našeg Društva ali i u našem humanitarnom djelovanju i operativnim zadacima, od čega korist svakako ima i lokalna, ali i šira zajednica. Dron će nam pomoći ponajviše kod intervencija uslijed poplava koje su učestale u našem kraju, traganju za nestalim osobama, pregledu šumskog područja ali i u mapiranju našeg područja djelovanja što će nam uvelike pomoći u svim budućim intervencijama i požarima otvorenog prostora. – rekao je zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor.

15_Legrad_dron

Općinski načelnik Ivan Sabolić zahvalio se na donaciji koja je stigla u prave ruke, istaknuvši ogroman značaj DVD-a Legrad za vatrogastvo općine ali i za cijelu Koprivničko-križevačku županiju.Tijekom boravka u Legradu, gospođa Marijana Grubešić i njen tim s posebnom su pozornošću razgledali vatrogasni muzej DVD-a Legrad.

2_Legrad_dron 17_Legrad_dron 12_Legrad_dron 8_Legrad_dron 7_Legrad_dron 6_Legrad_dron 5_Legrad_dron 4_Legrad_dron 3_Legrad_dron

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

Facebook Comments