Tvrtka ELEKTROTEHNIKA ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju nabavila je suvremene strojeve za pokretanje proizvodnje aluminijske i PVC stolarije te proizvodnju namještaja od drveta i mediapana na adresi Nikole Tesle 16, Križevci.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program: Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.220.501,70 EUR, od čega je iznos EU potpore 327.857,79 EUR.

PROJEKT

Projektom koji se provodio 2 godine financirane su automatizirane linije za proizvodnju aluminijske, PVC stolarije, namještaja od drveta i mediapana te digitalizacija poslovanja nabavom novih softvera za upravljanje proizvodnjom i dizajn te nabavom informatičke opreme.

Poduzeće Elektrotehnika utemeljeno je 1975. godine kao metalski obrt, jedan od prvih u tadašnjoj Jugoslaviji. U proteklim godinama poduzeće Elektrotehnika d.o.o. eksponencijalno je napredovalo i izraslo u renomiranu i pouzdanu tvrtku.

Proizvodnja u poduzeću Elektrotehnika d.o.o. odvija se na najmodernijim CNC strojevima i uređajima sa stručnim kadrom za projektiranje, čime se osigurava najviša razina kvalitete proizvoda.

projekt3

Uvođenjem suvremenih proizvodnih linija nabavljenih putem EU projekta u proizvodni proces, proizvodni kapaciteti tvrtke čine:

· godišnji kapacitet proizvodnje 27.300 komada aluminijskih vrata i prozora

· godišnji kapacitet proizvodnje 41.600 komada PVC vrata i prozora

· 20.800 elemenata namještaja na godišnjoj razini.

projekt2

Važno je istaknuti i da navedene linije imaju kompletno digitaliziranu tehniku proizvodnje koja uključuju automatizirano rezanje, obradu rubova i ostale procese proizvodnje te trenutno predstavljaju najsofisticiraniju opremu te vrste koja je dostupna na tržištu.

Ulaganjem u zelene i digitalne proizvodne tehnologije uz pomoć EU sredstava očekuje se dodatno povećanje proizvodnje, prodaje i izvoza te stvaranje novih radnih mjesta u Križevcima.

projekt4

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost poduzeća Elektrotehnika d.o.o