Tužio svoju tvrtku jer mu je bilo dosadno na poslu i dobio 40.000 eura

14. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Tužio svoju tvrtku jer mu je bilo dosadno na poslu i dobio 40.000 eura

Pixabay


Frédéric Desnard je radio je za francusku tvrtku Interparfums, specijaliziranu za dizajn i distribuciju licenciranih parfema. Kazao je da je njegov menadžerski posao u parfemskoj tvrtki, bio toliko zamoran da je postao iscrpljen. Podnio je tužbu sudu za radne odnose, tražeći 360.000 eura, pišu vijesti.hr.

Njegov obujam posla znatno se smanjio, a Desnard je tada prešao s užurbanih dana na “između 20 i 40 minuta stvarnog posla dnevno” i činilo se da nikoga nije bilo briga hoće li doći na vrijeme. Opisao je to kao “silazak u pakao”.

Tvrdi da ga je takva situacija gurnula u stanje “krajnje iscrpljenosti”. “Nisam više imao energije ni za što. Osjećao sam krivnju i sram što sam plaćen nizašto. Imao sam dojam da sam nevidljiv u tvrtki”.

Desnard je tvrdio da su stres i nedostatak stimulacije na poslu izazvali epileptični napad dok je vozio jer ga je depresija zbog toga što je bio lišen svojih poslovnih obaveza ostavila “uništenog”. Desnard je uložio žalbu sudu za radne odnose, tražeći 360.000 eura na ime naknade i štete. Bivši poslodavac mu je odlukom suda morao isplatiti 40.000 eura odštete. No, odvjetnik tvrtke Jean-Philippe Benissan rekao je da Desnard nikada nije poslao niti jedan e-mail upravi da se požali na svoju situaciju ili dosadu na poslu.

U njegovu obranu njegov odvjetnik je rekao da je Desnard bio “moralno, a posebno fizički uništen”, ali se nije usudio žaliti, jer mu je drago što ima posao na depresivnom tržištu rada, dodajući da je njegovog klijenta “profesionalno ubijala dosada”.