Na internetskoj stranici chess24.com odigrano je 3. kolo šestog iz serije turnira “Meltwaterov Turnir prvaka”, nazvanog “FTX Crypto Cup”, to je najznačajnije svjetsko on-line natjecanje na kojem će se do studenogna najobjektivniji način iznjedriti najbolji svjetski igrač u ubrzanom šahu.

U svakom kolu igraju se mečevi od četiri partije u tempu od 15 minuta za cijelu partiju i dodatak od 10 sekundi poslije svakog poteza, a pobjednik dobiva tri boda. U 3. kolu po tri boda ponovno su osvojili svjetski prvak Magnus Carlsen i 17-godišnji Indijac Rameshabu Praggnanandhaa.

Carlsen je u prvoj partiji iskoristio riskantnu igru Amerikanca Levona Aroniana, a onda je s tri remija osigurao treću uzastopnu meč-pobjedu. Amerikanac Hans Niemann je i danas dobro krenuo, dobio je prvu partiju, ali je mladi Indijac uspio napraviti preokret i održati korak sa svjetskim prvakom.

Prvu pobjedu postigao je Vijetnamac Liem Le, koji je iznenađujuće lako svladao Poljaka Jan-Krzysztofa Dudu sa 2,5-0,5. Jedino su Nizozemac Anish Giri i Iranac s francuskom putovnicom Alireza Firouzja nakon četiri remija nastavili s doigravanjem brzopoteznim tempom. Ni u igri na pet minuta uz tri sekunde dodatka poslije svakog poteza nije narušena ravnoteža, pa je odluka pala u odlučujućoj partiji s vremenskim hendikepom. Igrajući sa pet protiv četiri minute Firouzja je uspio postići pobjedu i osvojiti dva boda, a Giri je osvojio prvi bod.

Rezultati 3. kola:
Giri-Firouzja 1-2 (2-2, 1-1, 0-1), Niemann-Praggnanandhaa 0-3 (1,5-2,5), Aronian-Carlsen 0-3 (1,5-2,5), Le-Duda 3-0 (2,5-0,5).
Poredak:
Carlsen i Praggnanandhaa po 9 bodova, Aronian i Firouzja po 5, Duda 4, Le 3, Giri 1, Niemann bez bodova.