Turneja “Dobra energija” u Križevcima

11. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Turneja “Dobra energija” u Križevcima


Grad Križevci je jedan od deset hrvatskih gradova koji su stanica prve nacionalne turneje Dobra energija, a kojoj je cilj pružiti podršku gradovima i njihovim građanima u realizaciji projekata korištenja obnovljivih izvora energije. Turneju organizira i provodi Zelena energetska zadruga u suradnji s Gradom Križevcima, a jutros je gradonačelnik Mario Rajn potpisao i “Deklaraciju dobre energije” kojom grad postaje pioniri energetske tranzicije i borbe protiv klimatskih promjena, a o čemu smo izvjestili ovdje.

Turneja Dobra energija krenula je 7. rujna iz Varaždina, a već je boravila u Vrbovcu, Karlovcu iVelikoj Gorici. Nakon Križevaca, turneja se nastavlja u Jastrebarskom, Poreču, Pazinu, Rovinju te će završiti 18. rujna u Puli.

U svakom gradu predviđen je dio programa za savjetovanje predstavnika grada i ključnih gradskih dionika, te dio programa predviđen za savjetovanje građana, tijekom kojeg će građani moći saznati sve o uspješnoj realizaciji projekta male sunčane elektrane na vlastitom domu. Više informacija: https://www.zez.coop/turneja-dobra-energija/.

Turneja Dobra energija održava se u sklopu projekata Akcelerator za gradove i 1.000 sunčanih krovova financiranih od strane EIT Climate KIC-a, projekta AgroBioHeat financiranog iz EU programa Obzor 2020 te Programa Ruralnog razvoja sufinanciranog sredstvima Europske unije.

 

IMG_7373_resize IMG_7374_resize IMG_7386_resize IMG_7397_resize IMG_7399_resize IMG_7414_resize IMG_7444_resize IMG_7446_resize IMG_7451_resize IMG_7537_resize

Foto: Zdenko Balog/prigorski.hr