TURCI ĆE TRI GODINE BITI KRIŽEVČANI Pogledajte gdje rade, žive, gdje se hrane i kako im ide hrvatski

24. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Križevci TURCI ĆE TRI GODINE BITI KRIŽEVČANI Pogledajte gdje rade, žive, gdje se hrane i kako im ide hrvatski


Putovanje vlakom skratit će se za duplo od Križevaca do Koprivnice pa sve do Mađarske. Radi se 42 kilometra nove pruge, 8 kolodvora, 7 mostova, 11 nadvožnjaka, a vrijednost projekta je veća od 3 milijarde kuna.

pruga

RTL-ova ekipa posjetila je danas Čret kod Križevaca gdje je napravljan kamp s montažnim kućicama – pravi mali grad. U Križevce je stiglo 400 novih stanovnika, a stiže još 300 radnika uglavnom iz Turske.

pruga2

Danas su radnici u kuhinji jeli kebab s voćem i povrćem, a radnici će u Čretu moći koristiti teretanu, igralište, a bit će i centar za vjerske obrede.

pruga5

Josip Kovač iz Lemeša Križevačkog rekao je kako je selo zbog dolaska radnika iz Turske bilo malo podijeljeno. – Stariji su bili malo skeptični, a mlađi nisu – rekao je.

pruga4

Križevački gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako investitor gradi infrastrukturu koja je procijenjena na 4,5 milijuna kuna. – Nakon pet godina sve postaje vlasništvo Grada, a riječ je o potpuno komunalno opremljenoj poduzetničkoj zoni – poručio je Rajn.

pruga7

Pogledajte prilog.

pruga6

Facebook Comments