Hrvatski vaterpolisti u petak će u Budimpešti (19.30 sati) igrati polufinalni susret na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti protiv Španjolske, suparnika protiv kojega u posljednje vrijeme i nije ima a uspjeha.

Na posljednjem SP prije tri godine u Gwangjuu Hrvatska je izgubila od Španjolske upravo u polufinalu, a i prije dvije godine su baš Španjolci zaustavili izabranike Ivice Tucka i u polufinalu Europskog prvenstva igranog u Budimpešti, oba ta dvoboja okončana su inimalnim pobjedama Španjolaca. Igrale su Hrvatska i Španjolska i na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, bio je to susret u skupini kojega je Španjolska dobila s uvjerljivih 8-4.

Upravo je igra u obrani najjača strana Španjolske, osim samo četiri gola postignuta u Tokiju, ističe se i samo pet pogodaka Hrvatske protiv tog suparnika u Gwangjuu. Nisu mnogo bolji bili niti Crnogorci koji su u srijedu u četvrtfinalu ovog SP postigli šest golova Španjolskoj.

“Znamo manje-više sve o njima, ostaje nam samo da se dogovorimo oko nekih detalja koji bi mogli biti važni”, rekao je izbornik Tucak za Španjolsku te se zatim osvrnuo i na tu njezinu čuvenu obranu:

“U Gwanguu 2019. su nas ‘zaskočili’ sa M zonom. Naravno da ćemo se pripremiti i za nju, već imamo neke uigrane akcije. Moramo se pripremiti i na presing s vanjske strane. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji, ali ja vjerujem kako možemo igrati s njima”, optimističan je hrvatski izbornik.

Luka Bukić naglasio je kako je snaga i Španjolske, ali i Hrvatske u kolektivu.

“Španjolci su kolektiv, jako su dobro uigrani, igraju odličnu obranu, dobro su postavljeni. Sigurno nas očekuje teška utakmica, pripremit ćemo se najbolje što možemo i nadati se pobjedi. I naša je snaga u kolektivu, protiv Srbije smo se svi upisali u strijelce. Za pobjede u ovako važnim utakmicama upravo je to i potrebno”, kazao je Bukić.

U drugom polufinalu će od 16 sati igrati branitelj naslova Italija i Grčka.