Bivši američki predsjednik Donald Trump kazao je na skupu u Iowi u subotu da će na ovogodišnjim izborima sigurno pobjediti sadašnjeg stanara Bijele kuće Joea Bidena kojeg smatra “najgorim predsjednikom u povijesti”.

Točno na treću godišnjicu napada svojih pristaša na Capitol, Trump je održao dva skupa u Iowi, maloj američkoj državi na srednjem zapadu koja 15. siječnja prva počinje s republikanskim predizborima za stranačku predsjedničku nominaciju.

Republikanski milijarder koji sanja o ponovnom izboru u studenome usprkos tome što ima četiri kaznene prijave, za osam će se dana tako suočiti s biračima po prvi put nakon strmoglavog odlaska s predsjedničke funkcije 20. siječnja.

Donald Trump je dugom govoru uvjeravao svoje pobornike u Iowi da će “pobijediti po treći put” na predsjedničkim izborima u studenome. On, naime, nikada nije priznao poraz na izborima prije četiri godine i tvrdi da mu ih je Biden “ukrao”.

Opisujući Joea Bidena kao “najgoreg” predsjednika u povijesti Sjedinjenih Država, Trump je pred stotinama pristaša rekao da je zemlja u velikom padu i da joj prijeti nova velika depresija. Sebe pritom smatra posljednjom prilikom za spas.

Unatoč svim kontroverzama, ankete Trumpu daju veliku prednost nad dvama najvećim republikanskim protukandidatima Nikki Haley i Ronom DeSantisom.

U Iowi i mnogim konzervativnim državama diljem zemlje, ima vrlo lojalnu bazu koja se oglušuje na njegove eskapade i pravne probleme.