Trovali u kafiću ljude travaricom i klozapinom; dvoje umrlo

6. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Trovali u kafiću ljude travaricom i klozapinom; dvoje umrlo


Protiv 62-godišnjeg Nike Batljana zvanog Riža i njegove nevjenčane supruge 34-godišnje Ivanke Oskoruš podignuta je optužnica zbog teških ubojstava dvoje ljudi i jednog pokušaja ubojstva iz Plaškog Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu, javljaju vijesti.hr

Tužiteljstvo nije htjelo otkriti njihove identitete, ali je u priopćenju obavijestilo kako im se na teret stavlja da su zajedno i po prethodnom dogovoru, od 26. veljače do 28. travnja 2019. godine na području Plaškog otrovali na smrt 81-godišnjaka i 51-godišnjaka, a 61-godišnjak je preživio zbog brze liječničke intervencije.

61-godišnjak je zbog terapije koristio lijek koji sadrži klozapin, “iako im je bilo poznato da se taj lijek ne smije uzimati istovremeno s alkoholom zbog moguće nagle i iznenade smrti, u tri navrata tijekom konzumacije alkoholnih pića s 81.godišnjakom, 61-godišnjakom i 51-godišnjakom s područja mjesta Plaški, neopaženo su im u piće stavili lijek koji sadrži tu tvar”, piše Jutarnji list.

“Tereti ih se da su navedeno učinili u cilju da ih usmrte, kriomice i iskoristivši njihovo povjerenje, pa je svim oštećenicima odmah pozlilo. Optužnicom ih se tereti da su time uzrokovali smrt 81-godišnjaka i 51-godišnjaka zbog akutnog trovanja klozapinom i etilnim alkoholom, dok je smrt 61-godišnjaka izbjegnuta samo zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj intervenciji”, navode iz karlovačkog tužiteljstva.

Facebook Comments