Saborski zastupnik Zvonimir Troskot (Most) opetovao je u subotu svoje protivljenje potapanju Kosinjskog polja i projektu izgradnje HE Kosinj, poručivši tamošnjim mještanima da „nema predaje“.

„Nema predaje. Sada više nego ikad moramo biti ujedinjeni i boriti se protiv projekta koji prijeti uništenjem našeg doma, naše povijesti i naše budućnosti,” poručio je Troskot mještanima Kosinja koje je posjetio nakon novih pokušaja izvlaštenja i devastacije njihovih domova i groblja.

“Nijedna vlast do sada nije se usudila posegnuti za takvim mjerama izvlaštenja, koje ni u vrijeme najokrutnije komunističke nacionalizacije imovine nisu bile primjenjivane,” istaknuo je Troskot, naglašavajući dodatnu bol koju su mještani doživjeli kada su im bagerima raskopana groblja, zadnji put korištena za ukop 2017. godine.

Mještani Kosinja, Dragan Prša i Zvonimir Jurković, te njihova sumještanka, koji su već izrazili svoje nezadovoljstvo ponuđenim cijenama za otkup njihovih kuća i zemljišta, još jednom su potvrdili svoju odlučnost da ostanu na svojoj zemlji.

“Usprkos svemu, nećemo iseliti iz Kosinja i nitko nas neće micati s rodne grude,” ponovili su, dodajući kako je cijena koju im nude za njihove domove daleko ispod onoga što bi im bilo potrebno za kupnju novih nekretnina u okolici, priopćeno je iz Mosta.