Tribina pod nazivom “Sa Zoranom Zekićem otvoreno o svemu, a malo i o nogometu” održat će se u Sveučilišnom centru Koprivnica, u srijedu, 23. ožujka, s početkom u 17:30 u dvorani A01.

S trenerom Slaven Belupa razgovarat će dr. sc. Ivona Čulo i doc. dr. sc. Krešimir Lacković s Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever.

Zoran Zekić ima bogatu trenersku i nogometnu karijeru koju je započeo u rodnom Osijeku. Prve sportske uspjehe je doživio sezone 2003./04., kada je, dok je igrao za Kamen Ingrad, postigao 13 golova u 15 utakmica, te je bio najbolji strijelac lige na kraju polusezone.

Njegove dobre igre zapazio je izraelski klub Maccabi Haifa, u koji je prešao početkom 2004. godine. Međutim, u klubu nije dobio pravu priliku, pa se na kraju sezone vraća u Prvu HNL, u redove zagrebačkog Dinama. Nakon toga promijenio je još nekoliko klubova, da bi sezone 2007./08. potpisao za drugoligaša Istru 1961, te je nakon jedne sezone provedene u Puli raskinuo ugovor s čelnicima kluba koji su mu dali slobodne ruke u traženju novog kluba.

U ljeto 2008. potpisuje ugovor s još jednim drugoligašem, sisačkom Segestom. Nakon Segeste, nastupao je još za Moslavinu, Lučko i Maksimir. Nakon završetka igračke karijere od 2010. do 2013. godine bio je na klupi trećeligaša Maksimira, zatim je otišao u moldavski Sheriff gdje je 10 mjeseci obavljanja dužnosti trenera mlade momčadi i voditelja tamošnje nogometne akademije, a zatim je preuzeo i glavnu momčad.

Sezonu je završio na 3. mjestu, ali je uspio osvojiti nacionalni kup. Od 2015. četiri godine vodi NK Osijek. Nakon toga ponovno se vraća u moldavski Sheriff te u mađarski Diósgyőri da bi danas bio trener koprivničkog Slaven Belupa.