Tijela tri osobe pronađena su u privatnoj kući u Sarajevu nakon intervencije vatrogasaca koji su tamo stigli zbog požara a riječ je o smrtnim slučajevima povezanim s obračunom unutar jedne obitelji.

Vatrogasci su intervenirali u četvrtak navečer nakon dojave o eksploziji i požaru u kuću u naselju Širokača u starom dijelu grada a tamo su zatekli tijela dva muškarca i jedne žene.

“Možemo potvrditi da su u kući pronađena tri tijela”, kazala je glasnogovornica tužiteljstva Sarajevske županije Azra Bavčić.

Prema informacijama koje su dostupne u petak ujutro a prenose ih lokalni mediji ova tragedija rezultat je obračuna dvojice braće i to nakon uzajamnih sukoba koji su trajali mjesecima čemu su svjedočili i susjedi.

Pretpostavka je kako je stariji brat u četvrtak navečer ubio mlađeg brata i njegovu suprugu a potom je zapalio kuću.

Prema tvrdnjama “Dnevnog avaza” koji citira člana obitelji akteri obračuna bili su braća Almir i Muamer Česir.

“Almir Česir je došao s pištoljem i prvo ispucao pet-šest metaka kako bi ih isprepadao. Muamera je prvo ranio u noge, žena je zapomagala, a policija govorila smiri se. Onda je Almir bacio bombu i sve se zapalilo. Susjeda je odmah zvala zbog pucnjave pa je zato došla policija”, izjavio je stric Kasim Česir.

Tijela koja su pronađena nakon što je požar ugašen u cijelosti su izgorjela.

U tijeku je istraga koja treba utvrditi sve okolnosti ove tragedije.