Izjava dana
intervju1

TRI GODINE PORTALA PRIGORSKI.HR Željko Picig: U ovom poslu nema petka ni svetka, a novinarstvo bez terena nije moguće

Portal prigorski.hr 24. travnja 2018. godine slavi svoj treći rođendan. To je bio razlog za razgovor s glavnim urednikom portala i direktorom Prigorski Media d.o.o. Željkom Picigom o protekle tri godine rada i planovima za budućnost.

Prošle su tri godine od kako ste pokrenuli portal prigorski.hr?

Vrijeme uistinu leti! Prije nešto više od četiri godine sam s prijateljima osnovao Udrugu za promicanje građanske političke kulture “Demokroacija”, prije tri godine portal prigorski.hr, zatim Društvo za očuvanje križevačke baštine “Križevački štatuti” i ove godine tvrtku Prigorski Media d. o. o., koja je pružatelj medijskih usluga.

Svake nam se godine dogodi nešto novo. Motor sam cijele medijske priče i portal prigorski.hr jedan je od najvrjednijih projekata koji se dogodio na ovom području proteklih godina.

Moram spomenuti da je pokretanje portala obogatilo medijsko tržište ponajprije sjeverozapadne Hrvatske. Sjedište nam je u Križevcima i najviše informacija našim čitateljima stiže upravo iz grada podno Kalnika. Unatoč tome, odavno smo prešli čitateljske križevačke i županijske granice.

Danas nam deseci tisuća čitatelja dnevno stižu iz Zagreba, Splita, Osijeka, Pule… Na portalu se mogu pronaći informacije koje nećete pronaći na drugim portalima i zato nam svakodnevno stižu novi čitatelji. To je naša prednost i posebnost.

Kakvi su planovi “za sutra”?

Kao glavni urednik insistirat ću i dalje da novinari budu objektivni prenositelji informacija, a budući da su nas u tri godine rada “pokudile” sve političke opcije, onda znam da radimo dobar posao i da nismo pod utjecajem politike ili moćnih interesnih skupina.

Cilj je tijekom sljedećih mjeseci još kvalitetnije medijski pokriti prostor od Bjelovarsko-bilogorske, preko Koprivničko-križevačke do Zagrebačke županije i grada Zagreba, a onda postupno i dalje. Kako bismo to mogli odraditi, potrebni su nam ljudi pa koristim ovu priliku da pozovem naše potencijalne suradnike da nam se jave. Dobrodošli su svi željni novih izazova i želje da postanu dio jake medijske platforme.

Surađujete li s ostalim medijima?

Glas Podravine i Prigorja i Drava.info mediji su s kojima surađujemo. Razvili smo korektan partnerski odnos i vjerujem da će tako ostati. Očekujem da će do kraja godine na križevačkom području zaživjeti još jedan portal i to je dobro. Konkurencija je uvijek dobra i tjera naprijed, ali prigorski.hr će uvijek ostati poseban zbog našeg terenskog rada. Novinarstvo bez terena nije moguće, a ekipa okupljena na portalu prigorski.hr željna je terena. U ovom poslu nema petka ni svetka i mogu reći da smo svi velike radilice.

Što želite poručiti čitateljima portala prigorski.hr?

Moja je poruka želja da čitatelji prate rad portala, da nam javljaju o događanjima, a mi ćemo nastojati maksimalno popratiti život kod nas, u domovini i svijetu. Zainteresirani za suradnju slobodno nam se mogu javiti. Kontakti su objavljeni na portalu. I još svima poziv: čitajte prigorski.hr, „slobodno se naluknite!

dp/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

[FOTO/VIDEO] Otvoren KTC-ov centar u Karlovcu

U nazočnosti brojnih kupaca, uzvanika i vlasnika obitelji Katavić iz Križevaca u Senjskoj ulici na …

PRO_1550

[FOTO/VIDEO] Još jedna prometna nesreća na novom semaforiziranom raskrižju u Križevcima

Novo semaforizirano raskrižje je nekoliko mjeseci u funkciji u Križevcima, a već je bilo nekoliko …