Na 25. sjednici križevačkog predstavničkog tijela vijećnik Davor Konfic (SDP) ponovo je postavio pitanje vezano na odvajanje vodnih usluga od Komunalnog poduzeća Križevci.

davor konfic

Podsjetimo, nakon što je donijet novi Zakon o vodama, do 31. prosinca 2013. godine sva komunalna poduzeća u Hrvatskoj trebala su izdvojiti vodne usluge u novu tvrtku. Komunalno poduzeće Križevci pokrenulo je postupak za izdvajanjem, za plan podjele glasali su svi članovi Skupštine osim načelnika Kalnika Mladena Kešera, a Kalnik ima 3 posto udjela u Komunalnom poduzeću. Kešer je podignuo tužbu radi pobijanja plana podjele, spor je izgubio, ali na presudu je uložio žalbu Visokom trgovačkom sudu.

Direktor Komunalnog poduzeća Goran Gregurek rekao je kako se u međuvremenu nije ništa dogodilo što se tiče podjele. – Zadnje informacije govore da je to na sudskom vijeću Trgovačkog suda u Zagrebu. Predmet je u postupku, očekujemo da će uskoro predmet biti riješen u našu korist.

Goran Gregurek

Dobili smo prvostupanjski postupak i čekamo da se to potvrdi, a ako se to dogodi onda ćemo ponovo morati cijeli postupak plana podjele napraviti iz početka. Poslali smo u Hrvatske vode zahtjev za financiranje vodnih projekata za iduću godinu, a zbog sudskog postupka nismo tri godine dobili niti jedne kune – kazao je Gregurek.

 

prigorski.hr/fah