Trener turskog velikana Fenerbahčea Ismail Kartal pokušao je ohrabriti hrvatskog vratara Dominika Livakovića koji se vratio u Istanbul nakon što su “Vatreni” upisali poraze od Turske i Walesa u kvalifikacijama za EURO 2024.

Hrvatski vratar je u obje utakmica imao nekoliko sjajnih obrana, međutim njegova pogreška je donijela pobjedu Turcima u Osijeku, a nije najbolje reagirao niti kod prvog gola Walesa u Cardiffu.

Vratar “Vatrenih” se u Istanbul vratio potišten i demoraliziran, zbog čega je Fenerov trener održao sastanak s “Livijem” kako bi ga ohrabrio uoči nastavka turskog prvenstva.

“Svaki igrač ima svoje loše periode i trenutke, no ti si imao neke veoma važne obrane u tim utakmicama. Sada se moraš u potpunosti fokusirati i znam da ćeš to i učiniti,” rekao je trener Fenera hrvatskom golmanu, prenose turski mediji.

Livaković je ovoga ljeta prešao iz Dinama i Fenerbahče i po dolasku u Tursku brani sjajno. U šest susreta u kojima je branio, Fener je ostvario svih šest pobjeda, a u četiri susreta je sačuvao svoju mrežu.

Fenerbahče vodi na ljestvici s osam pobjeda i maksimalna 24 boda, dva više od drugoplasiranog Galatasarayja.