Traktor prevozio cirkular, oduzeo prednost prolaska u trenutku i došlo je do naleta motocikla

28. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Traktor prevozio cirkular, oduzeo prednost prolaska u trenutku i došlo je do naleta motocikla

ilustracija


Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je 24. studenog 2020. podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Okrivljenom 59-godišnjaku se stavlja na teret da je 2. lipnja 2020. oko 11,40 sati upravljao traktorom za koji je sa stražnje strane na hidraulici postavljen cirkular za drva kojemu je pridodana laka prikolica, te da je na kolniku državne ceste u Ožegovcima kod kućnog broja 15 počeo skretati u lijevo prema kolnom ulazu bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju obaviti bez opasnosti za druge sudionike u cestovnom prometu.

Osnovano se sumnja da je traktorom s pridodanim cirkularom i lakom prikolicom prešao na južni kolnički trak državne ceste namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera i time oduzeo prednost prolaska motociklu kojim je upravljao oštećenik krećući se pravilno državnom cestom zadržavajući smjer kretanja.

Uslijed navedenoga je došlo do udara prednjeg dijela motocikla i oštećenika u prednji desni ugao lake prikolice pri čemu je oštećenik, od siline udara, zadobio teške tjelesne ozljede.

Facebook Comments