Traje očevid nakon pronalaska četverostrukog ubojice

30. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Traje očevid nakon pronalaska četverostrukog ubojice

Hrvoje Jelavić/PIXSELL


Policija provodi očevid nakon što je u subotu navečer na otvorenom prostoru, dva kilometra od Vodica, pronašla mrtvog muškarca koji se dovodi u vezu s četverostrukim ubojstvom na području Šibenika i Vodica.

“Slijedi obavljanje radnji očevida. Kompletnim postupanjem rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, a po završenom kriminalističkom istraživanju obavijestiti ćemo javnost o utvrđenom”, priopćili su u subotu iz šibensko-kninske policije.

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić zahvalio je građanima koji su nakon apela policije dojavili gdje se nalazi vozilo kojim je bježao počinitelj te u izjavi za medije rekao kako je intenzivno krim-istraživanje trajalo kroz cijeli dan i još traje te da se rade očevidi na svim lokacijama i bit će provođeni kroz cijeli idući dan.

“Radit ćemo i kroz cijelu noć i sutra kroz cijeli dan”, rekao je Kostanić.

Tijelo muškarca pronađeno je nešto nakon 19 sati, a pronađeno je pokraj vozila počinitelja. Očevid bi trebao potvrditi je li je riječ o samoubojstvu kako se pretpostavlja.

Policija još nije službeno potvrdila identitet počinitelja i žrtava. Iz izvora bliskih istrazi, Hina neslužbeno doznaje da je Branko Koloper, vlasnik tvrtke Matkol u stečaju, u Šibeniku automatskim oružjem likvidirao bračni par Marija i Radojku Danek te Tonija Šparadu, a u Vodicama izvršnog direktora maloprodajnog lanca Djelo, Tedija Slamića.

Glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske Šime Pavić Hini je ranije potvrdio da je počinitelj sa žrtvama bio u poslovnom odnosu.

Ubijena Radojka Danek bila je stečajna upraviteljica Koloperove tvrtke Matkol, ali i šibenska gradska vijećnica iz redova HDZ-a.

Prema pisanju medija supružnici Danek i Šparada ubijeni su u šibenskim Ražinama, gdje Koloper ima proizvodni pogon. Nakon što ih je izrešetao ‘kalašnjikovom’ navodno se odvezao do Vodica gdje je pucao u Slamića ispred njegova dućana.

(Hina)

Facebook Comments