Prilikom potrage za utopljenikom, policija je u nedjelju na području Svojića i u rijeci Mrežnici, kod Donjih Dubrava pronašla dva tijela, najvjerojatnije ilegalnih migranata, od koji je jedan vjerojatno iz grupe državljana Gambije i Senegala koja je zatražila pomoć.

Karlovačka policija izvijestila je u ponedjeljak kako ih je u subotu u večernjim satima nazvala nepoznata osoba i zatražila pomoć uz riječi da se jedna osoba iz njihove grupe utopila.

Prije toga, policija je u Svojićima kod Barilovića pronašla osam stranih državljana, najvjerojatnije Gambije i Senegala, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Jedan od njih je bio u lošem zdravstvenom stanju te je bio prevezen u zdravstvenu ustanovu gdje mu je bila pružena liječnička pomoć.

U priopćenju stoji da je naknadno i ta osoba dovedena u službene prostorije k ostalim stranim državljanima iz grupe zatečene u Svojićima i to “radi utvrđivanja okolnosti i zakonitosti njihova boravka u Hrvatskoj”.

Tijekom razgovora s njima policija je saznala da je s njima bio još jedan muškarac kojeg je „prilikom pokušaja prelaska rijeke Mrežnice, voda povukla i vjerojatno se utopio“.

Nakon provedenog očevida provodi se i daljnje kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja te uzroka smrti i identiteta osoba.