Od petka, 31. svibnja do nedjelje, 2. lipnja na zagrebačkom Hipodromu održat će se 68. izdanje Lipanjskog turnira u preponskom i dresurnom jahanju.

Lipanjski turnir, koji se održava od 1955. godine, drugo je najstarije sportsko natjecanje u Hrvatskoj nakon atletskog Memorijala Borisa Hanžekovića, te jedno od najvažnijih konjičkih natjecanja u ovom dijelu Europe.

U svojoj bogatoj tradiciji dužoj od šest desetljeća, Lipanjski turnir je izuzetno popularan ne samo među domaćim jahačima, već i među elitom europskih konjičkih natjecanja stoga se i ove godine očekuju najbolji sportaši iz cijele Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Srbije, BiH, Slovačke, Italije i drugih zemalja.

Ovogodišnji turnir održava se od petka do nedjelje i objedinjuje dvije najpopularnije konjičke discipline – preponsko i dresurno jahanje. Natjecanje počinje u petak ujutro u 8:30 sati, kada će jahači i njihovi konji nakon startnog zvona službeno otvoriti natjecanje.

Najvažniji događaj turnira je finalno natjecanje za Pehar Grada Zagreba, koje će se održati u nedjelju u popodnevnim satima kada će natjecatelji pokušati savladati prepone visine 140 cm. Zagrebački konjički savez je sa svojim partnerima za natjecatelje uspio osigurani nagradni fond u visini od 15.860 eura.

Zagrebački konjički savez kao organizator, svim je posjetiteljima osigurao besplatan ulaz te pripremio raznovrstan program kako bi vikend na Hipodromu bio pristupačan i nezaboravan za sve generacije. U nedjelju službeni program počinje u 12 sati skokom padobranaca koji će pristati u samo središte travnatog jahališta. Program će voditi Antonija Blaće, a poznati reper Marin Ivanović – Stoka dodatno će zagrijati atmosferu svojim hitovima.

Najmlađi posjetitelji će u subotu i nedjelju u razdoblju od 11 do 15 sati moći besplatno jahati, a održat će se i utrka DVD-a u sastavljanju vatrogasnih cijevi, te će se u sklopu projekta ZKS-a Eko zone svim okupljenim građanima prezentirati stari zanati i svestranost konja koji su pomagali ljudima kako bi uspijevali u svojim poslovima.