Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.

Okrivljenog 31-godišnjaka se tereti da je 6. siječnja 2022. oko 9.25 sati, između mjesta Blatnica i Narta, upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Touareg, državnom cestom D-43 iz smjera Čazme prema Bjelovaru.

Tereti ga se da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (najmanje 3,11 g/kg) zbog čega nije bio sposoban sudjelovati u prometu te brzinom od 106 km/h, iako je na tom dijelu ceste brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h, svjestan kako u takvom stanju i takvom vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u cestovnom prometu i pristajući na to.

Tereti ga se da je u nastavku vožnje, uslijed alkoholiziranosti i prevelike brzine, prolaskom po mokrom asfaltnom kolniku kroz desni zavoj, izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevi kolnički trak te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke Peugeot 206 kojim je pravilno, dolazeći mu u susret, upravljala oštećenica prevozeći dijete. Od siline udarca i uslijed zadobivenih ozljeda oštećenica je preminula na mjestu nesreće, dok je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede.