U mini zoološkom vrtu u Đurđevcu, svoj prvi rođendan će proslaviti deva Bella, koja je začeta i rođena u Hrvatskoj, a u ponedjeljak, 18. travnja, u ZOO-u će organizirati i malu proslavu te Bellu počastiti tortom od mrkve.

Mlada slavljenica poziva sve hrvatske mališane, ali i one odrasle da dođu na njezinu rođendansku proslavu u Đurđevac u ponedjeljak u 17 sati, naveli su organizatori.

Budući da su ondje Đurđevački pijesci, ostaci jedine hrvatske pustinje i geografsko-botanički rezervat, tijekom 2016. došlo je do ideje da ‘hrvatska Sahara’ dobije svoje autohtone stanovnike – deve. Tako su već potkraj 2016. godine stigle prve tri deve, jednogrbi mužjak i dvogrba ženka sa svojim mladunčetom, a godinu nakon još jedan mužjak. Uz pomoć građana, devama su osmišljena prigodna imena, Tomica, Dina, Đurđica i Romeo. Deve su u Đurđevac došle iz Njemačke, a smještene su podno utvrde Starog grada u nastambama Hrvatske Sahare koje su rađene posebno za njih.

Na veliko iznenađenje svih Đurđevčana, ženka Dina i mužjak Romeo prošle su godine dobili podmladak – Dina je rodila malenu dvogrbu devu, kojoj su potom građani Đurđevca putem velike ankete odabrali i ime. Bella ovih dana slavi svoj prvi rođendan, a na Uskršnji ponedjeljak od svojih timaritelja dobit će i pravi rođendanski poklon, tortu od mrkve.

Iz Turističke zajednice Grada Đurđevca pozivaju sve mališane da se u ponedjeljak zapute na izlet u Đurđevac i prisustvuju rođendanu male Belle. Za sve čestitare taj dan će posjet mini zoološkom vrtu biti besplatan.

Osim Belline rođendanske proslave, u đurđevačkoj park šumi Borik u 15 sati organizira se i tradicionalni “Lov na uskršnja jaja”, jedinstvena avantura za roditelje i djecu, a svako pronađeno jaje dobiva i posebnu nagradu, stoji u priopćenju.